Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mărturiile unei moldovence după cutremurul…

Mărturiile unei moldovence după cutremurul din Italia: Am reușit sa pun o sticlă de apă și actele într-un rucsac, am pus plapumele peste copii și am fugit afară

Victoria Bîtcă este din R. Moldova, dar locuiește la Roma și a fost martoră a cutremurului cu mag­ni­tu­di­nea de 6,2 grade care a fost resim­țit mier­curi în Italia:

Noi suntem în Roma. Primul val s-a produs la orele 3.36. Nu putem stabili magnitudinea, dar după cum se clătina patul am înțeles că e puternic. A durat mai mult de jumătate de minut. Eram de una singură cu copiii în casă, soțul fiind la muncă. El muncește ca agent de securitate într-un bloc locativ cu 9 etaje și a fost contactat îndată după primul val sa pornească alarma, să deschidă ușile de urgență și sa facă așa încât să iasă afară toți locatarii, căci se aștepta și al doilea val.

Ne-a sunat de urgență și pe noi și ne-a ordonat să ieșim afară. Am reușit sa pun o sticlă de apă și actele într-un rucsac, am pus plapumele peste copii și am fugit afară. După aproximativ o oră  ne-am întors în casă și atunci și s-a produs și al doilea val. Strașnic și înfricoșător. Am adormit spre ziuă, îmbrăcate și acum stau gențile gata la ușă în caz că se va repeta. În Roma totul decurge în ritm normal, doar că lumea e în spaimă. Au început sa adune ajutor pentru cei ce au avut de suferit. Toți își sună prietenii și rudele sa vadă cum sunt. Teribil„, ne-a mărturisit Victoria.

Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Externe şi Inte­gră­rii Euro­pene (MAEIE) a pre­ci­zat că prin­tre per­soa­nele care au avut de sufe­rit în urma cutre­mu­ru­lui din Ita­lia nu sunt cetă­ţeni ai R. Mol­dova.

Sursa foto: twitter.com/FabrizioRomano