Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mai multor boxeri din Muntenegru…

Mai multor boxeri din Muntenegru le-a fost interzisă intrarea în R. Moldova. Poliția de Frontieră: „Cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”

Sursa foto: budva club/ Facebook

Unui grup de boxeri din Muntenegru le-a fost interzisă intrarea în R. Moldova miercuri, 15 februarie, se anunță într-o postare pe pagina de Facebook a clubului sportiv din Muntenegru. Potrivit informației postate, aceștia trebuiau să participe la turneul internațional „Pavel Lusceschii” care se desfășoară în R. Moldova în perioada 15-17 februarie.

„În călătoria de astăzi, echipa noastră s-a confruntat cu o situație neașteptată. Pe aeroportul din Chișinău, poliția nu a permis echipei noastre să intre în Moldova fără a da explicații. După câteva ore de așteptare, ni s-a spus să ne întoarcem cu primul avion care pleacă spre Istanbul la 9:20 mâine dimineață, iar din Istanbul la Podgorica la 19:40 seara. Din păcate, participarea boxerilor noștri la turneul internațional „Pavel Lusceschii” s-a încheiat înainte de a începe”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului de box din Muntenegru.

Poliția de Frontieră a confirmat pentru Ziarul de Gardă că a interzis intrarea mai multor cetățeni străini în R. Moldova, în scopul „excluderii unor riscuri de securitate”.

„Poliția de Frontieră precizează că în ultimele 24 de ore mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Totodată, amintim că după data 24 februarie 2022, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a R. Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră.

Anterior, Maia Sandu a susținut o conferință de presă privind situația de securitate a R. Moldova în care a dat detalii despre planurile rusești de destabilizare a R. Moldova. Potrivit președintei, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent și conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în R. Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru.