Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai mulți angajați ai poliției…

Mai mulți angajați ai poliției au efectuat descinderi în unități de comerț, cluburi de noapte și cafenele. Încălcările depistate

Foto: Poliția R. Moldova

Poliția R. Moldova anunță că sâmbătă, 6 martie, mai mulți angajați ai poliției au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Conform datelor furnizate de instituție, în rezultatul controalelor efectuate au fost înaintate în total 117 preîntâmpinări oficiale cu privire la riscul infectării cu COVID-19, fiind inițiate 5 proceduri contravenționale pentru agenții economici care prestează servicii de comerț și 56 de procese-verbale cu privire la contravenție în privința persoanelor care nu respectă măsurile antiepidemice.

„Au fost verificate la domiciliu 150 de persoane cărora le-a fost instituit regimul de autoizolare. Totodată, a fost monitorizată activitatea a 415 unități de comerț, 16 piețe comerciale, 196 de stații peco, 117 unități de alimentație publică (restaurante, cafenele, baruri, terase, cantine). La fel au fost verificate 92 de zone de agrement în aer liber. În 90 de localități s-au desfășurat activități de informare a populației privind riscul infectării cu COVID-19,  fiind verificate 115 unități de transport de pasageri și 35 de cluburi de noapte”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Potrivit reprezentanților instituției, pe parcursul nopții, 6 martie, în urma operațiunilor speciale de verificare a două cluburi de noapte din municipiul Chișinău au fost documentate 120 de cazuri de încălcare a măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. În consecință, activitatea localurilor a fost sistată, iar toți cei care au încălcat normele urmează a fi sancționați contravențional.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Alte 1620 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate sâmbătă, 6 martie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 sunt de import (Belgia – 2, Spania – 1, Ucraina – 1), anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 194 605.