Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai multe rute de autobuz…

Mai multe rute de autobuz și-au prescurtat traseul din cauza ninsorilor abundente

Foto: instragam/ maverickleathercraft

Ninsorile au dat peste cap circulația în municipiul Chișinău. Primăria informează că mai multe rute de autobuz și-au prescurtat temporar traseul, iar viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat Ministerului Economiei ajutor pentru deszăpezirea drumurilor.

Primăria municipiului Chişinău informează că la această oră, serviciile municipale intervin pe arterele capitalei și anume în zonele unde s-au format blocaje din cauza accidentelor rutiere. Astfel, situații privind dificultăți de circulație sunt înregistrate în unele localități suburbane, pe unde circulă transportul public.

În acest context, au fost prescurtate temporar rutele de autobuz: nr. 9, nr. 11, nr. 26 și nr. 46. Măsura a fost luată pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire.

„La ora actuală a fost deblocată intersecția șos. Hâncești – str. Lech Kazcynski, pentru a facilita circulația transportului public. De asemenea, drumarii intervin la intersecția str. Burebista – șos. Muncești, unde este înregistrat un blocaj al traficului rutier din cauza unui accident rutier”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei.

În intervalul orelor 08:00-11:00 au fost împrăştiate circa 500 de tone de material antiderapant şi peste 50 tone de sare lichidă.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Foto: instagram/ maverickleathercraft