Principală  —  IMPORTANTE   —   MAEIE, despre accidentul rutier produs…

MAEIE, despre accidentul rutier produs în județul Constanța: „Șoferul tirului, care este cetățean moldovean, nu a avut de suferit”

Cetățeanul moldovean, șoferul tirului încărcat cu fructe care s-a răsturnat vineri seară, 13 ianuarie, în județul Constanța, România, nu a avut de suferit în urma accidentului rutier. În prezent, autocamionul de mare tonaj este pregătit pentru a fi remorcat în țara noastră.

Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat prin intermediul Consulatului nostru la Iași în legătură cu informațiile potrivit cărora un tir înmatriculat în R. Moldova s-a răsturnat la sensul giratoriu din Ovidiu în județul Constanța în seara zilei de 13 ianuarie. Potrivit responsabililor de la consulat, care au comunicat prompt cu autoritățile române – șoferul tirului, cetățean moldovean, nu a avut de suferit”, a declarat Daniel Vodă.

Vineri seară, 13 ianuarie, un tir încărcat cu fructe, cu numere de înmatriculare în R. Moldova, s-a răsturnat în județul Constanța, la Ovidiu, scrie presa din România.

Autocamionul de mare tonaj s-a răsturnat la sensul giratoriu din Ovidiu, unde se urcă pe autostradă.

Tirul transporta portocale și are numere de înmatriculare în R. Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, tirul ar fi ieșit de pe A4 și se îndrepta spre podul de la Ovidiu, moment în care s-a răsturnat, notează sursa citată.