Principală  —  IMPORTANTE   —   Luptătorul de taekwondo, Serghei Uscov,…

Luptătorul de taekwondo, Serghei Uscov, a obținut medalia de argint la European Club Championships

Sursa foto: CNOS

Luptătorul de taekwondo, Serghei Uscov, a obținut medalia de argint la European Club Championships, care s-a desfășurat la Sofia, Bulgaria, anunță luni, 1 mai, Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova (CNOS).

Serghei Uscov, care este calificat la Jocurile Europene de la Cracovia, a cedat în finală în fața azerului Gashim Magomedov.

Între timp, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că sportivii lotului naţional de para powerlifting al R. Moldova înregistrează performanțe la Cupa Mondială, ediția 2023, rezervat seniorilor și juniorilor. Evenimentul are loc în perioada 28 aprilie – 01 mai 2023 în orașul Tbilisi, Georgia. Astfel, sportivii noștri au obținut următoarele rezultate: 

  • Ștefan Roșca – medalia de aur;
  • Larisa Marinencova – medalia de aur;
  • Egor Briculschi – medalia de aur (juniori) și locul 5 la seniori;
  • Denis Raiul – locul 6.

„Aceste rezultate se datorează și Antrenorilor Emeriți, Dumitru PRODAN și Zinaida IOV, antrenorii lotului național de para powerlifting. Competiția contează și pentru calificarea sportivilor la Jocurile Paralimpice din Paris 2024.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului. MEC adresează felicitări sportivilor antrenorilor și federației de profil, urându-le mult succes și noi victorii”, menționează reprezentanții MEC într-o notă informativă.

Sursa foto: MEC