Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Cabinetul de miniștri s-a…

VIDEO Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt 39 de subiecte

La o lună distanță de la ultima ședință, cabinetul de miniștri se convoacă astăzi pentru a examina 39 de subiecte de pe ordinea de zi. Printre acestea se numără și aprobarea Raportului privind executarea bugetului de stat pe anul 2018, care prevede că în perioada respectivă au fost înregistrate venituri în sumă de 36,4 miliarde de lei, cheltuieli în sumă de 38,7 miliarde de lei și respectiv, un deficit în sumă de 2,2 miliarde de lei.

15.27: Cetățenii moldoveni stabiliți cu domiciliul peste hotare și ajunși la vârsta de pensionare vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii și a alocațiilor sociale de stat. Cetățenii moldoveni stabiliți cu domiciliul peste hotare și ajunși la vârsta de pensionare vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii și a alocațiilor sociale de stat.

15.20: Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care la Programul „Primar Casă” vor putea aplica și angajații din sectorul privat. Pentru a fi eligibili în cadrul programului, beneficiarii trebuie să întrunească următoarele condiții: costul locuinței nu poate depăși 600 de mii de lei, contribuția proprie inițială trebuie să fie de cel puțin 10% din prețul de procurare a locuinței, restul creditului ipotecar, de rând cu plățile aferente, urmează a fi achitat într-o perioadă de cel mult 25 de ani.

15.10: Cabinetul de miniștri a aproba numirea unui nou director adjunct al Biroului Național de Statistică. Este vorba de Aurelia Spătaru, manager de proiect în cadrul PNUD Moldova.