Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Consiliului Audiovizualului: Nici…

VIDEO Ședința Consiliului Audiovizualului: Nici astăzi nu există cvorum

Lipsă de cvorum și la ședința de luni, 2 decembrie, a Consiliului Audiovizualului (CA). Totuși, președintele CA, Dragoș Vicol, a propus să fie examinate primele trei subiecte de pe ordinea de zi, care vor fi dezbătute la următoarea ședință.

Astfel, au fost audiate următoarele chestiuni:

  • cu privire la examinarea rezultatelor monitorizării posturilor de televiziune „Prime”, „Canal 2”, „Canal 3”, „Publika TV”, „RTR Moldova” „NTV Moldova” și  „Accent TV” la capitolul modului de reflectare a campaniei electorale la alegerile parlamentare noi în circumscripțiile electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 și alegerile locale generale din 20 octombrie 2019  din perioada 23 septembrie – 06 octombrie 2019;
  • cu privire la examinarea rezultatelor monitorizării postului de televiziune „Publika TV”, urmare a plângerii lui Andrei Năstase;
  • cu privire la examinarea petiției lui Alexei Mîndru.

„Propun ca data viitoare să trecem la următoarea etapă, dacă vor exista întrebări către raportor, iar ulterior, conform procedurii stipulate în chestiunile noastre interne: vom oferi posibilitate celor implicați să se expună, vom veni noi cu viziunea noastră și vom face propunere cu privire la atitudinea noastră asupra celor expuse”, declarat Vicol după ce au fost citite cele trei rapoarte.

Joi, 28 noiembrie, la ședință au fost prezenți trei membri și președintele CA, aceasta fiind amânată.

Din nouă membri, trei – Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui – au demisionat în ultimele luni, manifestându-și nemulțumirile față de activitatea conducerii CA și a deciziilor luate.