Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Peste 15 mii de…

VIDEO Peste 15 mii de moldoveni, repatriați de la începutul crizei provocate de COVID-19

În ultima lună, au fost efectuate 130 misiuni de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova, dintre care 40 au fost pe cale aeriană, iar 90 – cale terestră. În total, 15 324 de moldoveni au revenit acasă. Datele au fost oferite de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

Totodată, numărul cetățenilor care au solicitat asistență de repatriere prin intermediul chestionarelor on-line, liniei fierbinți și alte mijloace, este în continuare majorat, astfel, MAEIE asigură că va organiza misiuni de repatriere și în următoarele săptămâni.

De menționat că prioritate de includere în lista de pasageri sunt studenții, persoanele aflate la tratament medical și cetățenii aflați în dificultate extremă.

,,În ultimele săptămâni au fost înregistrate multe cazuri atunci când cetățenii noștri au rămas blocați la frontiere. Grație acțiunilor rapide ale misiunilor diplomatice, am reușit să deblocăm situația, ajutând cetățenilor să revină acasă”, a menționat Țulea.

Totuși, oficialul a punctat că situații neprevăzute pot exista și a îndemnat cetățenii să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare.

Publicitate
Publicitate