Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Lotul de 100 620…

VIDEO Lotul de 100 620 de doze de vaccin Pfizer donat de România a ajuns în R. Moldova. Ministrul român de Externe: „R. Moldova poate deveni un puternic exemplu de transformare pozitivă a UE”

Vineri, 23 iulie, la Chișinău ajunge lotul de 100 620 de doze de vaccin Pfizer donat cu titlu gratuit de România.

Lotul de 100 620 doze de vaccin împotriva COVID-19, donate ca ajutor umanitar Republicii Moldova, au ajuns deja în țară și urmează să fie transmise autorităților din Sănătate.

La ceremonia de predarea a donației participă Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății român, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță și consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Este un nou gest de solidaritate. Aproape jumătate din vaccinurile recepționate de R. Moldova vin din România. Salutăm prezența ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu și al secretarului de stat în Ministerul Sănătății român Andrei Baciu”, a declarat Denis Cernelea, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Vizita mea în R. Moldova vine în continuare ca un sprijin pentru agenda de reformare, așa cum i-am comunicat și doamnei președință Maia Sandu. Vom fi alături de domnia sa și de noul Guvern al R. Moldova în reformele care urmează. România și-a dovedit dorința sinceră de a sprijini R. Moldova. Este o bucurie pentru mine să fiu astăzi aici. Este un sprijin direct către cetățenii R. Moldova. România este pregătită pentru consolidarea sprijinului pentru R. Moldova pe toate domeniile. R. Moldova poate deveni un puternic exemplu de transformare pozitivă a UE”, a menționat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României.

„Vreau să felicit R. Moldova pentru modul în care a gestionat perioada pandemică sub formarea președintei Maia Sandu. (…)”, a menționat Andrei Baciu, secretar român de Stat în Ministerul Sănătății.

„România a fost cel mai important partener care ne-a susținut în această perioadă pandemică. Astăzi vine iarăși un lot destul de semnificativ din partea României”. Țin să mulțumesc autorităților române cu care Președinția a avut o strânsă colaborare în ultima perioadă”, a subliniat consiliera prezidențială Ala Nemerenco.

La 11 iunie curent o donație de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca, oferită de România, a ajuns în Republica Moldova. Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a subliniat că donaţia reprezintă un gest de solidaritate pe care România şi statele membre ale UE l-au făcut pentru Republica Moldova.

Până în prezent, România a oferit Republicii Moldova în total peste 500 de mii de doze de vaccin anti-COVID.