Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Informații actualizate privind controlul…

VIDEO Informații actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate doar șase cazuri de infecție cu virusul COVID – 19. Totodată, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că ale 39 de persoane prezintă simptome suspecte.

Potrivit autorităților, starea pacienților diagnosticați cu noul coronavirus este relativ satisfăcătoare, iar persoanele care prezintă simptome suspecte sunt internate în spital și așteaptă rezultatele testelor.

27 de pacienți suspecți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar alți 12 pacienți, dintre care zece copii, sunt internați la Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii.

Ministra Dumbrăveanu susține că în această perioadă adresabilitate este înaltă, acest fapt fiind determinat de fapul că cetățenii au conștientizat riscurile cărora se expun. Totodată, acesta precizează că autoritățile sunt pregătite să facă față, eventual, unul număr mare de persoane care vor fi suspecte de infecție cu COVID-19.

Până la 12 martie, în R Moldova au fost confirmate 6 cazuri de infecție cu COVID-19. Cazurile au fost confirmate la persoanele care au revenit în țară din zonele afectate de coronavirus.