Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/Informația actualizată privind coronavirusul de…

LIVE/Informația actualizată privind coronavirusul de tip nou în R. Moldova

Sursa: captură foto privesc.eu

Sîmbătă, 25 aprilie, Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prezintă informația actualizată privind situația infectărilor cu coronavirusul de tip nou în R. Moldova.

Ministra Dumbrăveanu anunță că în R. Moldova la momentul actual sunt înregistrate 3110 cazuri de persoane infectate, dintre care 139 cazuri sunt de import.

Dintre acestea, 14 persoane sunt la respirație astistată. Opt persoane sunt în stare extrem de gravă.

De asemenea s-au înregistrat 70 de persoane externate. În total, se atestă 825 de persoane tratate.

Maria Znagovan, șefa Maternității Municipale nr.2 din municipiul Chişinău anunță că în instituția medicală sunt internați 25 de pacienți, dintre care 14 dunt gravide. Sunt înregistrate nouă gravide Covid-pozitive care urmează tratamentul. Trei dintre ele sunt în stare medie cu dinamică pozitivă.

Din spusele ei, până acum în cadrul instituției spitalicești au fost internate 84 de persoane. Dintre acestea, 41 au fost gravide. Din numărul femeilor însărcinate 28 au fost tratate complet și externate la domiciliu, patru au născut, iar nouă gravide prelungesc tratamentul. De asemenea, au fost înregistrate patru nașteri la gravidele Covid-pozitive.

Șapte gravide au fost în stare medie și două au fost în stare mediu-gravă. De asemenea, o gravidă infectată a născut un copil sănătos la termenul de 38 de săptămâni, iar alte două au născut copii infectați, care, însă, au fost tratați și externați la domiciliu.