Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Inaugurarea pomului de Crăciun…

LIVE Inaugurarea pomului de Crăciun din centrul capitalei

În prima zi de iarnă, la Chișinău, este inaugurat Bradul de Crăciun. Acesta a fost instalat în Piața Marei Adunări Naționale.

Astfel, inaugurarea Pomului de Crăciun și a iluminatului de sărbătoare va avea loc în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, în preajma Porților Sfinte, începând cu ora 17:30. 

Anunțul despre inaugurarea oficială a sărbătorilor de iarnă în capitală a fost făcut la 26 noiembrie, de către edilul capitalei, Ion Ceban.

Pe 17 noiembrie, premierul Ion Chicu a anunțat în cadrul emisiunii televizate „Puterea a patra” de la N4, că în perioada sărbătorilor de iarnă, în Capitală nu va fi amenajat Târgul de Crăciun și nu va fi instalat niciun brad în fața clădirii Guvernului, așa cum, tradițional, a fost în anii precedenți.

Pe 20 noiembrie, Ion Ceban a anunțat că în centrul Chișinăului va fi amenajat Pomul de Crăciun, dar fără târguri și iarmaroace.

Anul trecut, pentru organizarea Târgului de Crăciun, Guvernul a alocat un buget de 8,7 milioane de lei. La acești bani s-au adăugat aproape 3 milioane de lei cheltuiți de primăria mun. Chișinău pentru amenajarea zonei.