Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Încă 82 de cazuri…

VIDEO Încă 82 de cazuri noi. Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID – 19 a ajuns la 505

Foto: World Health Organization in Moldova

Numărul cazurilor diagnosticate zilnic cu COVID-19 este în continuă creștere în R. Moldova. Dacă miercuri autoritățile anunțau 70 de persoane testate pozitiv, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat joi că din cele 332 de probe procesate, 82 au fost pozitive.

Din cele 82 de cazuri, doar cinci sunt de import, iar restul sunt cazuri de transmitere locală, persoanele fiind din Soroca, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul,, Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Telenești, Chișinău și regiunea transnistreană.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat și un nou caz de deces din cauza COVID-19. Astfel, bilanțul deceselor ajunge în R. Moldova la cifra de șase cazuri.

Potrivit ministrei, persoana decedată este născută în 1967 și fusese internată în cadrul unei instituții medico-sanitare publice din mun. Chișinău.

„Pe lângă COVID-19, persoana mai suferea și de alte maladii, inclusiv era vorba de obezitate și hipertensiune arterială esențială, dar și alte probleme de sănătate”, a declarat ministra după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.