Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderul opoziției a fost ales…

Liderul opoziției a fost ales prim-ministru al Armeniei

Liderul opoziției Nikol Pashinyan a fost ales prim-ministru al Armeniei. Pentru el au votat 59 de deputați ai parlamentului.

Pashinyan a anunțat ziua de 8 mai liberă în toată țara. Prin urmare, armenii s-au adunat în piața Republicii de la Erevan și au privit în direct transmisiunea ședinței parlamentului și procesul de votare.

La 20:00 Nikol Pashinyan chemă pe toți armenii să iasă în stradă pentru a sărbători victoria. El se pregătește pentru a ieși cu o declarație pe piața. În mulțime cineva ține o pancartă pe care e scris „Moscova și Petersburgul este cu voi”.

De la mijlocul lunii aprilie în Armenia au loc acțiuni de protest împotriva guvernării și a corupției din țară. Pe 1 mai parlamentul a refuzat să-l voteze pe Pashinyan pentru funcția de premier: pentru el au votat 45 de deputați, dar pentru a fi ales, erau necesare voturile a 53 de deputați.

Opozantul a cerut susținătorilor săi să organizeze „o grevă totală”. În consecință, a doua zi partidul de guvernământ, Partidul Republican, a fost de acord să-l aleagă pe Pashinyan în funcția de șef al guvernului.

Sursa: Novaya gazeta