Legăturile cu R. Moldova ale jurnalistului turc care riscă să fie expulzat din România la solicitarea lui Erdogan

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat în dimineața zilei de 5 decembrie, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan, scrie Zaman România.

Înainte de activa în calitate de jurnalist în România, Kamil Demirkaya a activat o perioadă și în R. Moldova. Potrivit unor surse din cadrul conducerii liceului „Orizont”, Dermikaya a activat din 1997 până în 2003 în calitate de director general al liceului „Orizont”. Aceeași sursă, care a solicitat să îi păstrăm anonimatul, a precizat pentru Ziarul de Gardă că în cazul jurnalistului turc a fost aplicat același scenariu care a fost pus în aplicare atât în R. Moldova, atunci când au fost expulzați cei 7 profesori turci, cât și în alte țări.

„La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineață (5 decembrie)”, precizează Zaman România.

Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

Șapte cetățeni străini au fost expulzați în dimineața zilei de 6 septembrie 2018 din R. Moldova. Aceștia au fost reținuți în timp ce ieșeau din casă pentru a merge la serviciu.  SIS susține că aceștia ar avea legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.

Citiți și:

Foto: psnews.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *