Principală  —  IMPORTANTE   —   La 16:55, șeful delegației UE,…

La 16:55, șeful delegației UE, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și președinta Sandu vor suține un briefing de presă, la Președinție

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi întreprind astăzi o vizită la Chișinău.

Oficialii ar urma să ajungă în R. Moldova în această după-amiază.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni astăzi, 2 martie, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, care efectuează o vizită la Chișinău. După întrevedere, la ora 16:55, președinta Maia Sandu, Josep Borrell și Comisarul european Olivér Várhelyi vor susține un briefing comun de presă.

Briefingul va avea loc în incinta Președinției.

Înaltul Reprezentant, vicepreședintele Josep Borrell, împreună cu Comisarul pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Várhelyi, va călători în Republica Moldova pe 2 și 3 martie pentru a sublinia sprijinul deplin al Uniunii Europene față de R. Moldova în contextul invaziei ruse a Ucraina.

Borrell și comisarul Várhelyi se vor întâlni cu președintele Maia Sandu, cu premierul Natalia Gavrilița și cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Ei vor vizita, de asemenea, un centru pentru refugiați care găzduiește refugiați ucraineni.