Principală  —  IMPORTANTE   —   Judecătoria Chișinău luptă împotriva criticilor…

Judecătoria Chișinău luptă împotriva criticilor de pe Facebook? Internauții semnalează că le sunt șterse opiniile

Foto: Facebook/Judecătoria Chișinău

Mai mulți internauți și-au exprimat nemulțumirea după ce reprezentanți ai Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, ar fi șters mai multe comentarii la comunicatul de presă plasat pe Facebook în care se conține declarația publică a judecătoarei Rodica Berdilo, care a adoptat hotărârea privind invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău.

Mai mulți utilizatori ai rețelei au semnalat că administratorul paginii de Facebook al instituției judiciare șterge comentariile la postare.

„Menționăm că aceasta este o pagină oficială a instituției și reprezintă o platformă de plasare a comunicatelor publice din numele instituției și nu este o platformă de dezbateri publice”, a scris în comentarii Judecătoria Centru.

Această reacție i-a nemulțumit însă și mai mult pe utilizatorii platformei, care s-au arătat indignați de faptul că nu își pot exprima părerile:

„Cred că degrabă o să vă ștergeți pagina. Recenziile vă plac?”

„Nu decideți voi cum se exprimă lumea pe facebook sau internet. Ați făcut un comunicat , asumați-vă poziția și așteptați-vă la un răspuns din partea populației. Suntem oameni și avem dreptul la opinie, nu vă suntem oile pe care să le mânați așa cum vă poftește.”

„Menționez că acesta este al cincilea comentariu. Învățați-vă să acceptați și critici negative, că pozitive nu prea se văd.”

„Nu ștergeți voi cât putem scrie noi”.

Întrebat ce părere are despre această situație, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a menționat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că a văzut comunicatul, dar și nu faptul că sunt șterse comentariile: „Nu vă pot spune cine le-a șters. Odată ce ai publicat opinia, e normal că vor apărea și comentarii pro sau contra, îți place sau nu. Trebuie să te gândești că vor fi opinii”.

Serviciul de presă al Judecătoriei Chișinău nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău a scris o cerere prin care solicită Consiliului Superior al Magistraturii să ia o atitudine față de faptul că este denigrată public. 

Foto: Facebook/Judecătoria Chișinău