Principală  —  IMPORTANTE   —   Judecătoria Chișinău a admis acțiunea…

Judecătoria Chișinău a admis acțiunea CA de suspendare a licenței de emisie a unui post de televiziune

Sursa foto: Profimedia Images

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a admis acțiunea Consiliului Audiovizualului (CA) împotriva Bravo TV SRL și a suspendat licența de emisie eliberată pentru serviciul media de televiziune Bravo TV pe o perioadă de două luni, anunță CA printr-un comunicat.

Pe 27 octombrie 2023, CA decis să suspende licența de emisie pentru postul de televiziune Bravo TV, pe o perioadă de două luni, pentru întreruperea nemotivată a activității în mod repetat.

În temeiul informațiilor primite de la distribuitorii de servicii media care retransmiteau postul respectiv și a răspunsului din partea furnizorului Bravo TV SRL, s-a constatat că în perioada 18 august – 10 octombrie 2023, serviciul media nu a fost difuzat. Prin urmare, conform CA, a fost realizată o întrerupere a activității furnizorului pentru o perioadă mai mare de 10 zile, ceea ce constituie o încălcare a Codului serviciilor media audiovizuale.

Anterior, Bravo TV SRL a fost sancționat pentru întreruperea nemotivată a activității în mod repetat cu două amenzi în sumă de 43 000 de lei în anul 2022 și cu o amendă de 25 000 de lei în iulie 2023.

Compania Bravo TV este deținută de Valentina Ștețco și Evghenii Sergheev, prima deține 25% din postul RTR Moldova, iar Sergheev deține funcția de director al ambelor canale TV.