Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Judecătoria Buiucani, pentru a doua…

Judecătoria Buiucani, pentru a doua oară, în ultima lună, ținta unei amenințări cu bombă: toate persoanele, evacuate, iar pirotehniştii verifică interiorul clădirii

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este, pentru a doua oară în luna noiembrie, ţinta unei ameninţări cu bombă.

Toate persoanele, printre care judecători, procurori, grefieri, dar şi oameni veniţi să-şi caute dreptatea în instanţă, au fost evacuaţi de urgenţă, anunță Poliția.

La fața locului au ajuns câte un echipaj al Poliției, al Serviciului de Ambulanță, Bombteh și Salvatori.

În paralel, pirotehniştii verifică interiorul clădirii.

Potrivit responsabililor din cadrul Poliției Capitalei, ofițerii de poliție au fost sesizați telefonic, la ora 14:49, de către un bărbat, precum ca în incinta Judecătoriei Chișinău, se află un obiect explozibil.

Astăzi, 23 noiembrie ora 14:49 min, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, de către un bărbat vorbitor de limba rusă, comunicând că în incinta Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, se află un obiect explozibil. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh. Forțele de ordine imediat au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. La moment toate serviciile specializate activează la fața locului”, menționează responsabilii din cadrul Poliției Capitalei.

Între timp, angajații Poliției întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul, iar cazul este cercetat de autorități.

Ultima dată, la 11 noiembrie, la fel, autoritățile au fost alertate despre un eventual obiect explozibil plasat în Judecătoria Buiucani. După mai multe verificări, specialiștii au anunțat că a fost vorba despre o alertă falsă cu bomba.