Principală  —  IMPORTANTE   —   Întreprinderea „Barza Albă” va deveni…

Întreprinderea „Barza Albă” va deveni obiect al patrimoniului cultural național – DOC

Întreprinderea „Barza Albă”, din municipiul Bălți va primi statutul de obiect al patrimoniului cultural național al R. Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 6 iulie, de Executiv.

Obiect al patrimoniului cultural național vor deveni bunurile întreprinderii, sălile de degustare, cu excepția utilajului pentru producerea divinului și a divinurilor aflate la maturare sau depozitare. În același timp, bunurile mobile ale întreprinderii vor fi incluse în Registrul monumentelor R. Moldova ocrotite de stat. 

Potrivit Guvernului, atribuirea statutului de obiect al patrimoniului cultural național are drept scop păstrarea pentru generațiile prezente și viitoare a complexelor culturale și peisagistice de importanță națională, promovarea și valorificarea turistică a acestora. 

Totodată, Cabinetul de miniștri recomandă includerea întreprinderii „Barza Albă” în lista bunurilor nepasibile privatizării și restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii „Barza Albă”. 

„Barza Albă” SA va deveni a treia întreprindere vinicolă – patrimoniu cultural național al țării, după  „Combinatul de Vinuri „Cricova” SA și „Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.

Publicitate
Publicitate