Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Intervenție SMURD: O femeie în…

Intervenție SMURD: O femeie în vârstă de 38 de ani, transportată la Chișinău, după ce a fost rănită într-un accident în România

Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare din cadrul IGSU a efectuat ieri, 15 februarie, o operațiune transfrontalieră terestră pentru a transporta și a aduce la Chișinău o pacientă în vârstă de 38 de ani din orașul Bârlad, România, după ce a fost rănită într-un accident.

„Echipa de medici și paramedici cu o ambulanță de terapie intensivă mobilă a preluat femeia din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad și a adus-o în siguranță la Chișinău. Pe parcursul drumului pacienta a fost strict monitorizată de medicii și paramedicii SMURD din R. Moldova, fără ca aceasta să suporte complicații”, susțin reprezentanții IGSU.

Potrivit informațiilor oferite de către IGSU, femeia a suportat politraumatism după ce a fost implicată într-un accident de circulație în România pe data de 11 februarie.

La Chișinău aceasta urmează să primească îngrijirile de rigoare pentru recuperare.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, aceasta este a treia intervenție transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii R. Moldova.