Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Instalarea gheretei de lângă Liceul…

Instalarea gheretei de lângă Liceul Gheorghe Asachi – autorizată, dar nedocumentată?!

Ghereta care a apărut în fața Liceului Gheorghe Asachi nu este o construcție neautorizată, ci este înlocuirea unei gherete mai vechi, susține primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

„Din ce mi s-a raportat, ghereta respectivă este înlocuirea unei gherete vechi cu una nouă, dar aceasta nu este prin acte și aici este o problemă. Voi cere ca înlocuirea unităților comerciale stradale să fie și asta autorizată nu pur și simplu să fie schimbate”, a adăugat edilul.

Reamintim că săptămâna trecută, viceprimarul Nistor Grozavu, a declarat că instalarea gheretei apărută, peste noapte, în fața liceului Gheorghe Asachi din Capitală nu a fost autorizată.
Potrivit lui Grozavu, în centrul Chișinăului nu au fost autorizate asemenea lucrări și vor fi verificate actele în baza cărora aceasta a fost instalată.

„Până acum, în ultimii doi ani și jumătate, nu au fost instalate gherete, au fost făcute doar reamplasări. Orice reamplasare a fost doar cu acordul primarului, și asta doar atunci când ghereta era unica sursă de existență a unei familii. În centrul Chișinăului nu au fost autorizate asemenea lucrări, o să verificăm în baza căror acte a fost instalată”, a subliniat viceprimarul capitalei.

Amintim că, recent, pe strada Pușkin la intersecție cu strada 31 august 1989, lângă liceul Gheorghe Asachi a „răsărit” o gheretă din sticlă, cu puțin timp înainte de începerea noului an școlar. Menționăm că aceasta a fost instalată, în pofida faptului că edilul capitalei Dorin Chirtoacă a interzis amplasarea, în oraș, a noilor gherete.