Principală  —  IMPORTANTE   —   Înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va…

Înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va fi făcută cu utilizarea live-scanerelor. Proiectul, votat de Parlament în prima lectură – DOC

Procedura de înregistrare dactiloscopică a șoferilor va fi simplificată. În cadrul ședinței de vineri, 1 iulie, membrii Parlamentului au votat, în prima lectură, un proiect de lege care prevede acest lucru.

Modificările legislative au fost susținute de 57 de parlamentari.

Potrivit Parlamentului, inițiativa legislativă prevede ca impresiunile digitale și palmare să fie preluate cu ajutorul unui dispozitiv, fiind eliminată procedura de utilizare a tușului dactiloscopic. Datele vor fi înregistrate în Sistemul informațional automatizat „Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

„Proiectul de lege urmărește implementarea agendei de digitalizare a sectorului public și asigurarea politicii statului în domeniul securității și ordinii publice”, a menționat deputata Larisa Novac, unul dintre autorii documentului.

Conform Legislativului, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniuni Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atât a amprentelor papilare, cât și a celor palmare.

Publicitate
Publicitate