Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Inițiativă legislativă: Persoanele care suportă…

Inițiativă legislativă: Persoanele care suportă o formă ușoară de COVID-19 să beneficieze de compensații din partea statului

Fracțiunea Pro Moldova propune ca persoanele care suportă o formă ușoară de COVID-19 să beneficieze de compensații din partea statului. Cu o astfel de inițiativă legislativă a venit astăzi, 30 septembrie, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Candu, o persoană infectată cu COVID-19, dar care se tratează acasă, cheltuie în mediu 5-6 mii de lei.

„Situația pandemică pe zi ce trece este tot mai gravă și mai gravă.

În această perioadă mai puțini cetățeni s-au adresat cu alte afecțiuni la medic. Cei care se tratează acasă trebuie să suporte singuri aceste cheltuieli, pe când tratamentul celor care se tratează la spital este asigurat de stat.

(…) Mai mulți oameni au evitat vizita la medic, respectiv foarte multe servicii sau medicamente care sunt compensate ele sunt folosite.

În bugetul fondului de asigurări obligatorii medicale sunt bani care nu au fost cheltuiți”, a declarat Andrian Candu.

Candu susține că proiectul de lege deja va fi înregistrat astăzi în Parlament și va solicita ca acesta să fie inclus în ordinea de zi a următoarei ședințe și să fie aprobat.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 52 029 cazuri. În total, 38 579 persoane au fost tratate  de COVID-19. 1310 persoane au decedat în urma complicațiilor.