Începe olimpiada republicană la chimie

Circa 170 de elevi din clasele IX-XII din toată țara se vor întruni, în perioada 12-14 martie, în cadrul celei de-a 52-a ediții a Olimpiadei republicane la chimie, care a fost precedată de competiţiile la nivel local la această disciplină școlară.

„Interesul faţă de chimie este în creştere, datorită faptului că învingătorii la Olimpiada republicană de chimie, ca şi la alte discipline academice, se bucură de avantaje la bacalaureat şi de premii”, a menționat vicepreședintele juriului, Nadejda Velișco, șef al Direcției învățământ superior și dezvoltare a științei, Ministerul Educației.

Deschiderea solemnă a Olimpiadei republicane la chimie va avea loc astăzi, 12 martie, cu începere de la ora 16:30, în incinta Universității de Stat din Moldova (sala Senatului). Probele teoretice se vor desfăşura la 13 martie curent în incinta sălii de lectură a Universității de Stat din Moldova. De asemenea, tot aici, va avea loc, pe 14 martie, turul experimental. Închiderea Olimpiadei şi premierea laureaţilor este planificată pentru 14 martie curent, ora 16:00, aula 405 a USM. Elevii învingători şi profesorii acestora vor beneficia de premii băneşti din partea Ministerului Educaţiei.

În acest an lotul olimpic la chimie va participa la 2 Olimpiade internaționale: la Erevan, Armenia (în perioada 3-9 mai), și la Baku, Azerbaidjan (în perioada 20-29 iulie).

Începînd cu anul 1990, elevii din țara noastră au obținut la olimpiadele internaționale de chimie 60 de medalii și premii: inclusiv 3 medalii de aur, 3 de argint, 32 de bronz, 20 de menţiuni de onoare. În anul 2004, R. Moldova a fost gazda celei de-a 38-a ediții a Olimpiadei Internaționale la Chimie „D. Mendeleev” .

Anul trecut elevii din țara noastră au obținut 3 medalii de bronz la olimpiadele internaționale de chimie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *