Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incendiu într-o localitate din raionul…

Incendiu într-o localitate din raionul Călărași: „Pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului casei”

Sursa: IGSU al MAI al RM/Telegram

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a decedat după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în seara zilei de 17 septembrie, pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu înregistrat în localitatea Hîrjauca, raionul Călărași.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:17. Potrivit primelor informații, arderea a izbucnit într-o casă de locuit. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul locuinței cu suprafața de 63 de m2”, notează IGSU într-un comunicat de presă.

Angajații IGSU au stins incendiul în jurul orei 00:40. Focul a distrus 80% din acoperișul casei, dar și bunurile materiale din interiorul a două odăi. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști. 

„În timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 44 de ani”, conform IGSU.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 51 de situații de risc.