Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un medic din R.…

Încă un medic din R. Moldova a decedat din cauza infecției cu COVID-19. Activa în calitate de medic de familie în satul Bădiceni

Încă un medic din Republica Moldova a decedat după ce a contractat COVID-19. Este vorba de Baranov Ion Petru, în vârstă de 65 ani, din raionul Soroca. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale(MSMPS).

Acesta activa în calitate de medic de familie, director al Centrului de Sănătate, satul Bădiceni.

Cu regret anunțăm pierderea unui specialist valoros din sistemul medical. Este vorba de dl Baranov Ion Petru, de 65 ani, din Soroca. Acesta activa în calitate de medic de familie, director al Centrului de Sănătate, s. Bădiceni. Sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor”, a anunțat MSMPS.

În total, 25 lucrători medicali au pierdut lupta cu viaţa, din cauza infecţiei COVID-19.

Până la ziua de azi, 25 mai, au fost confirmate 2300 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-581, farmaciști-27, asistenţi medicali-915, felceri-117, personal auxiliar-660 persoane.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 15078  cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1185 în regiunea transnistreană.

Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 8599.