Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alte șase persoane, printre care…

Alte șase persoane, printre care și o farmacistă, au decedat din cauza infecției COVID-19. Bilanțul a ajuns la 1130

Încă șase decese au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 14 septembrie, ducând bilanțul morților la nivel național la 1130. Printre persoanele decedate este și o famacistă de 61 ani, care activa în cadrul direcției medicale a Ministerului Afacerilor Interne(MAI).

Potrivit MSMPS, este vorba de:

Deces 1124: Bărbat de 62 ani, din r-nul Ialoveni, internat la SCM „Sfânta Treime”, pe 22 august. Comorbidități: ciroză hepatică toxică, encefalopatie hepatică.

Deces 1125: Femeie de 70 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM  „Sfânta Treime”, pe 25 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 1126: Bărbat de 68 ani, din din mun. Chișinău, internat la SCM  „Sfânta Treime”, pe 21 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, AVC.

Deces 1127: Bărbat de 60 ani, din r-nul Strășeni, internat la IMSP SR Strășeni, pe 8 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, limfom.

Deces 1128: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău, transferat de la SCM  „Sfântul Arhanghel Mihail”, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, pe 31 august.  Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 1129: Femeie de 66 ani, din r-nul Ialoveni, internată la Institutul Oncologic, pe 2 septembrie. Comorbidități: mielom multiplu.

 „Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță cu regret decesul medicului farmacist Chiperi Maria (deces 1130) de 61 ani, care activa în cadrul direcției medicale a MAI, fiind internată la Spitalul Clinic Republican, pe 6 septembrie, cu COVID-19 formă gravă. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să o odihnească în pace!”

Până la ora actuală, 33 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.