Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încă patru persoane au fost…

Încă patru persoane au fost răpuse de Covid-19. Printre victime se numără și un medic chirurg din cadrul Spitalului Sfânta Treime din capitală

Alte patru persoane au decedat fiind răpuse de infecția cu noul coronavirus. Printre victime se numără și un medic chirurg în vârstă de 66 de ani care activa în cadrul secției chirugie septică a Spitalului Clinic Sfânta Treime din capitală.

Potrivit MSMPS, medicul chirurg, Stelian Candiba, a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican, iar astăzi a pierdut lupta pentru viață.

Deces 266: Bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. Internat la data de 22 mai, la spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.

Deces 267: Femeie de 72 ani, din Transnistria. Internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.

Deces 268: „Cu regret, informăm despre trecerea în neființă a dlui Stelian Candiba în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală.  Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, transmite MSMPS.

Până marți, 26 mai, în R. Moldova au fost confirmate 7 305 cazuri de infecție cu Covid-19,  3 884 persoane au fost tratate și 268 au decedat din cauza infecției COVID-19.