Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încă o intervenție a SMURD.…

Încă o intervenție a SMURD. Un copil în vârstă de 1 an și 5 luni, transportat la un spital din România pentru o intervenție chirurgicală urgentă

Un copil în vârstă de un an și cinci luni a fost transportat în seara zilei de ieri, 4 iunie, cu o ambulanță SMURD(Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare) de la un spital din Chișinău, la un spital din România pentru o intervenție chirurgicală, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență(IGSU).

Potrivit IGSU fetița a fost internată la Spitalul Clinic pentru copii nr.3 Valentin Ignatenco” din capitală. Aici medicii au luat decizia de a fi transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S Curie” din București pentru o intervenție chirurgicală urgentă în urma unei complicații severe la creier.

La ora 20:40 echipajul SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul în comun cu Serviciul Republican Aviasan au preluat mica pacientă și au pornit la drum. Pe parcursul transportării, copilul a fost strict monitorizat de echipa de medici și paramedici. În dimineața de 4 iunie la ora 2:52 echipajul terestru din Republica Moldova cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la București, fără ca pacienta să suporte complicații.

Copilul a fost predat medicilor români pentru ulterioare îngrijiri.

Echipajele SMURD au oferit suport Republicii Moldova în misiunile complexe de acordare a primului ajutor medical calificat, reanimare, descarcerare și executarea operațiunilor de salvare, efectuând până în prezent cca. 13 500 de intervenții terestre pe teritoriul Republicii Moldova, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere pentru efectuarea misiunilor cu transport medical asistat în scopul repatrierii cetățenilor din afara granițelor țării.