Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă 50 de paturi vor…

Încă 50 de paturi vor fi activate într-un spital din Chișinău pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19. Dumbrăveanu: „Situația epidemiologică este una nefavorabilă”

Încă 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu(MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, care menționează că situația epidemiologică este una nefavorabilă în R. Moldova.

„Situația epidemiologică este una nefavorabilă, atât în R. Moldova, cât și la nivel mondial. Este foarte important să ne mobilizăm eforturile, atât autoritățile, cât și întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii dar și sistemul de sănătate să facă față situației.

Alte 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile și precăutăm soluții pentru a activa paturi și în alte instituții. Instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere”
, menționează Dumbrăveanu.

Dumbrăveanu anunță că a fost procurat și distribuit, în această săptămână, 6 unități de radiologie mobilă pentru instituțiile municipale.

„Lucrătorii medicali sunt epuizați și au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea tuturor. Vă îndemn să fiți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur”, susține ministra.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în R. Moldova a ajuns la 99 633 cazuri. Totodată, în total, 82 335 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2188 de persoane au decedat.