Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Înaltul Comisariat pentru Refugiați al…

Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite a donat Ministerului de Externe de la Chișinău un lot de echipamente IT în valoare de peste 7,5 milioane de lei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a recepționat marți, 7 martie, un lot de echipamente IT din partea Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, reprezentat în țara noastră de către Francesca Bonell. Potrivit MAEIE, donația constă din calculatoare tip desktop, căști, telefoane, monitoare, imprimante, dar și alte dispozitive IT în valoare de peste 7,5 milioane de lei.

Reprezentanții Ministerului de Externe menționează că donația vine „într-un moment crucial, când MAEIE își intensifică eforturile pentru a aduce R. Moldova în Uniunea Europeană”. 

„Echipamentele oferite de către ICNUR vor sprijini tranziția ministerului nostru către un portofoliu de comunicații modern, strategic, divers și sigur. Donația va ajuta în special la modernizarea Centrului de Apel care se află în serviciul cetățenilor și înregistrează un număr sporit de solicitări”, anunță MAEIE.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a declarat că este„recunoscător Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați care, prin sprijinul oferit guvernului, refugiaților, comunităților și familiilor gazdă ne-a ajutat să gestionăm mai bine criza umanitară, să păstrăm coeziunea socială, să menținem pacea și stabilitatea în țara noastră.”