Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   În regiunea transnistreană vor fi…

În regiunea transnistreană vor fi testate sirenele de alertă în următoarea perioadă

În mai multe localități din regiunea transnistreană va avea loc testarea sirenelor de alarmă. Sistemele de avertizare ar urma să se audă în perioada 8-26 august pentru aproximativ un minut, potrivit așa-ziselor autorități din stânga Nistrului.

„Departamentul de Apărare Civilă și Situații de Urgență din Bender informează că în perioada 8-26 august 2022, sistemul de avertizare al orașului va fi testat prin lansarea scurtă a sirenelor electrice. Vă rugăm să păstrați calmul”, se arată într-un mesaj.

Totodată, și la Rîbnița vor răsuna sirenele în timpul exercițiilor de testare.

„În conformitate cu Planul principalelor măsuri organizatorice din august (02, 04, 08, 10, 11, 12, 16), se va efectua un test de verificare a sirenelor electrice cu lansare pe termen scurt, cu o durată de cel mult 60 de secunde”, menționează autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană.

Codul galben de alertă teroristă din regiunea transnistreană a prelungit până pe 7 august 2022, potrivit unui decret semnat vineri, 22 iulie, de așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky.

Potrivit documentului, publicat de pagina oficială a așa-zisului președinte de la Tiraspol, acțiunea codului „galben” a fost prelungită cu încă 15 zile.