Principală  —  IMPORTANTE   —   În regiunea transnistreană a fost…

În regiunea transnistreană a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în transportul public și în spațiile închise

Sursa foto: novostipmr.com

În regiunea transnistreană a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în transportul public și în spațiile închise. Decizia a fost luată luni, 18 iulie, de așa-numitele autorități de la Tiraspol, în cadrul ședinței „Statului Major Operațional pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19”, scrie presa de la Tiraspol.

„(…) În total, 144.542 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în republică, sau 31% din totalul locuitorilor. Șeful statului a dat instrucțiuni să intensifice lucrările de implicare a populației republicii în imunizarea anti-COVID-19”, susțin așa-zisele autorități de la Tiraspol.

Vineri, 8 iulie, „codul galben de alertă teroristă” din regiunea transnistreană a fost prelungit cu încă 15 zile. Un decret în acest sens a fost semnat de așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Astfel, alerta a fost prelungită până pe 23 iulie.

Regiunea transnistreană nu este recunoscută de niciun stat din lume. Teritoriul și-a declarat „independența” în 1991. Acesta a fost urmat de conflictul armat din 1992, care a ucis câteva mii de oameni. R. Moldova nu a recunoscut secesiunea PMR. 

Relațiile dintre R. Moldova și regiunea transnistreană, unde este staționată până astăzi armata a 14-a, rămân nerezolvate.