Principală  —  IMPORTANTE   —   În R. Moldova va fi…

În R. Moldova va fi permisă introducerea în țară, în calitate de ajutor umanitar, a vaccinurilor împotriva COVID-19, cu termen de valabilitate mai mic de 6 luni. Proiectul, votat de Parlament în prima lectură

În R. Moldova va fi permisă introducerea în țară, în calitate de ajutor umanitar, a vaccinurilor împotriva COVID-19, cu termen de valabilitate mai mic de 6 luni. O inițiativă legislativă în acest sens a fost votată de Parlament joi, 3 februarie, în prima lectură.

Potrivit documentului, Comisia specializată a Ministerului Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor putea acorda avize privind introducerea în țară a vaccinurilor împotriva COVID-19 cu termen de valabilitate mai mic de 6 luni, respectând condiția că la momentul intrării în țară termenul de valabilitate restant al acestora să nu fie mai mic de 50% din cel declarat.

Modificarea se impune având în vedere faptul că vaccinurile destinate imunizării împotriva infecției de coronavirus au un termen de valabilitate scurt (între 6-9 luni), dar și unele aspecte logistice privind transportarea și păstrarea acestora.

Inițiativa legislativă a fost elaborată urmare a situației epidemiologice actuale din R. Moldova.

Proiectul de lege votat de Legislativ în prima lectură: