Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În R. Moldova a fost…

În R. Moldova a fost lansat registrul digital al unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor, în vederea obținerii dreptului de a conduce

Shutterstock

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în parteneriat cu Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” a lansat sistemul informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”, în baza Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea conceptului și modalității de mentenanță a acestuia.

Sistemul informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor” este o platformă unică de gestionare în format electronic a informației cu privire la unitățile de instruire și formabililor care oferă un mediu informațional accesibil și securizat pentru asigurarea managementului unităților de instruire, verificarea și înregistrarea formabililor și evidența rezultatelor examinării acestora.

„Registrul va asigura evidența în format digital a datelor aferente procesului de instruire, automatizarea transferului de date între instituțiile participante la procesul de instruire și de eliberare a permiselor pentru conducătorii de vehicule, analiza și elaborarea indicatorilor de performanță, instrumente de control al fluxurilor de documente și facilități de raportare, ceea ce va contribui la sporirea eficienței și transparenței în domeniul instruirii conducătorilor auto”, anunță MEC într-un comunicat.

Beneficiarii noului produs vor avea posibilitatea să acceseze online date despre unitățile de instruire acreditate și să se înscrie în format electronic la programele de instruire disponibile.

Totodată, sistemul va permite Agenției Servicii Publice, prin intermediul MConnect, să preia date cu privire la persoanele care au susținut cu succes examenele interne pentru a le înscrie în format electronic la examenul extern de obținere a dreptului de a conduce.

Sistemului informațional este dezvoltat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de Agenția de Guvernare Electronică, cu suportul Grupului Banca Mondială.

„Costurile privind elaborarea și implementarea sistemului informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor ” constituie 2,3 milioane lei (133 200 $), care includ și mentenanța sistemului pentru un an de zile din data dării în exploatare a acestuia”, mai anunță Ministerul Educației.

Pagina publică a Registrului unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și formabililor poate fi accesată AICI.