Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În plină criză pandemică, un…

În plină criză pandemică, un medic de urgență din Ungheni, agresat fizic de persoana care a solicitat ajutor medical. Ce spune Poliția

Pe timp de situație de Urgență în țară provocată de COVID-19, un medic din cadrul echipei de asistență medicală urgentă din raionul Ungheni a fost agresat fizic în timpul serviciului de către cel, care s-a adresat la Serviciul 112 și a cerut ajutor medical la etapa de prespital. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, medicul s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral și cu o fractură a oaselor nazale. 

Incidentul a avut loc vineri, 3 aprilie, atunci când Serviciul de Gardă a IP Ungheni a fost alertat precum că un angajat al SAMU Ungheni, în timpul misiunii de serviciu, a fost agresat fizic de către un pacient, care a solicitat ambulanța la domiciliu. ​ ​ ​ ​

​Ofițera de presă a IP Ungheni, Cristina Vicol, a declarat pentru Ziarul de Gardă că un bărbat, în vîrstă de 36 ani, locuitor al mun. Ungheni, aflându-se la domiciliul său, fiind în stare de ebrietate, a solicitat intervenția echipajului de ambulanță al SAMU Ungheni, în componența căruia se afla inclusiv și medicul, în vîrstă de 57 ani, care s-a deplasat la fața locului.

În timpul acordării ajutorului medical, între pacient și medic s-a iscat un conflict, în cadrul căruia primul i-a aplicat o lovitură lucrătorului medical.

,,Inspectoratul de Poliție Ungheni cercetează circumstanțele. La moment se stabilește gradul vătămărilor corporale ale medicului în urma examinării medico-legale. În funcție de rezultatele examinării medico-legale, se va da o apreciere juridică acțiunilor bărbatului”, ne-a comunicat Cristina Vicol.