Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În municipiul Chișinău se menține…

În municipiul Chișinău se menține nivelul de alertă „cod roșu”. CESP solicită suportul Guvernului și Ministerului Sănătății în gestionarea crizei pandemice

Imagine-simbol

În contextul în care situația epidemiologică în municipiul Chișinău este extrem de alarmantă, cu tendința de extindere, prin infecția cu noul coronavirus, pe teritoriul administrativ se menține nivelul de alertă „cod roșu”. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) solicită suportul Guvernului și Ministerului Sănătății (MS) în gestionarea eficiente a crizei pandemice COVID-19 cu alocarea resurselor necesare pentru procurarea, în regim de urgență, a echipamentelor și consumabilelor medicale necesare.

CESP a municipiului Chișinău a luat act de insuficiența paturilor reanimare și terapia intensivă pentru tratamentul pacienților cu COVID-19 în spitalele clinice municipale și solicită suportul MS în extinderea capacităților de internare a pacienților cu COVID-19 în spitalele din subordinea republicană, în spitalele departamentale și private.

„Se ia act de rapoartele directorilor spitalelor clinice municipale despre insuficiența echipamentelor medicale esențiale pentru tratarea pacienților cu COVID-19: aparate de ventilare, monitoare pentru funcțiile vitale, concentratoare și alte surse de oxigen, infuzomate, medicamente și mijloace de protecție”, se arată în document.

Potrivit CESP a municipiului Chișinău, conducătorii tuturor instituțiilor publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv a instituțiilor de învățământ preuniversitar vor intensifica acțiunile de comunicare, informare și convingere a angajaților pentru vaccinare împotriva noului coronavirus.

În contextul crizei energetice, potrivit CESP, Direcția generală de finanțe de comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate vor securiza alocațiile financiare aprobate în bugetul municipal COVID-19 pentru instituțiile medicale.