Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În Chișinău se atestă o…

În Chișinău se atestă o descreștere a numărului de infectări cu COVID-19, anunță autoritățile municipale

În municipiul Chișinău se atestă o descreștere a numărului de infectări cu COVID-19. Despre asta a anunțat șeful Direcției generale asistență socială şi sănătate din Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul ședinței serviciilor municipale ale capitalei din 15 august.

„Infectarea prin COVID și incidența în Chișinău este în descreștere. Incidența săptămânală a constituit 470 de cazuri de la 100 de mii de populație. Acesta nu este un semnal pentru populație să se relaxeze, fiindcă la moment, în cadrul spitalelor municipale COVID sunt internați 336 de pacienți, inclusiv 49 în stare gravă”, a declarat Boris Gîlca.

Astfel, Boris Gîlca menționează că cetățenii nu ar trebuie să se relaxeze și ar trebui în continuare să respecte măsurile de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Săptămâna trecută, cu regret au fost raportate 10 decese din cauza COVID-ului, dar în special a patologiilor concomitente. De aceea, sfatul nostru pentru populație este în continuare să fie responsabilizați și să urmărească acele sfaturi de sănătate publică care sunt bine cunoscute”, a mai menționat șeful Direcției generale asistență socială şi sănătate din Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul ședinței serviciilor municipale ale capitalei din 15 august.

Potrivit deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău (CESP), din 13 iulie 2022, masca de protecție a devenit obligatorie în instituțiile medico-sanitare de toate categoriile din capitală.

De asemenea, autoritățile din sănătate ale capitalei au recomandat cetățenilor purtarea măștilor de protecție în transportul public și spațiile publice închise aglomerate. Totodată, potrivit decizie CESP Chișinău, urmează să fie activate gradual spitalele cu profil COVID-19.

În prezent, 1 068 269 de cetățeni ai R. Moldova sunt vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19.