Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În acest weekend și în…

În acest weekend și în următoarele două va fi suspendat traficul pe o stradă din Chișinău

În acest weekend și în următoarele două va fi suspendat traficul pe strada Ion Creangă, tronsonul străzilor Alba-Iulia – Eugen Coca, anunță Primăria Chișinău.

Măsura a fost luată în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a rețelelor inginerești, în cadrul proiectului „Lucrări de reparație capitală a străzii Ion Creangă din municipiul Chișinău, cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

Pe perioada lucrărilor:

  • se deschide ruta suplimentară de troleibuz „D”.
  • itinerarul rutei de troleibuz nr. 1 se modifică.
  • itinerarul rutei de troleibuz nr. 22 se scurtează de la Piața „Dimitrie Cantemir” până la parcul „Alunelul”.
  • itinerarul rutei de troleibuz nr. 21 se scurtează până la Calea Ieșilor.
  • itinerarul rutei de autobuz nr. 11 : de pe str. T. Vladimirescu pe străzile I. Creangă,  V. Belinski, I. Pelivan, Alba-Iulia, I. Creangă, T. Vladimirescu și în continuare pe traseul stabilit.

  • itinerarul rutei de autobuz nr. 26: în direcția str. Alba-Iulia – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile S. Lazo, București, A. Șciusev, C. Stere, V. Lupu, V. Belinski, I. Creangă și în continuare pe traseul stabilit; în direcția spre centrul urbei: de pe str. I. Creangă pe străzile V. Belinski, V. Lupu, C. Stere, A. Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

  • itinerarul rutelor de microbuz nr. 101, 121, 125, 172 și 174: în direcțiastr. Alba-Iulia – de pe str. I. Creangă pe str. E. Coca, P. Ceaikovski, V. Belinski, I. Creangă și în continuare pe traseele stabilite;  în direcția spre centrul urbei –  de pe str. I. Creangă pe str. V. Belinski, I. Radu, E. Coca, I. Creangă și în continuare pe traseele stabilite.
  • itinerarul rutei de microbuz nr. 103 în direcția str. Alba-Iulia –  de pe str. I.  Creangă pe străzile E. Coca, I. Neculce, V. Belinski și în continuare pe traseul stabilit; în direcția spre centrul urbei – de pe str. I. Creangă pe străzile V. Belinski, I. Neculce, E. Coca, I. Creangă și în continuare pe traseul stabilit.

Din start, Primăria municipiului Chișinău a informat că va fi suspendat traficul rutier pe strada Ion Creangă în perioada: 01-31 martie curent.

Conform licitației, termenul de finalizare a lucrărilor de reparație a străzii Ion Creangă este martie 2022.