Principală  —  IMPORTANTE   —   Î.M. „Asociația de gospodărire a…

Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” are un nou director, după ce Serghei Carp a fost demis din funcție. Noul șef al întreprinderii: „Acest sector înregistrează foarte multe restanțe” – DOC

Imagine-simbol

Fosta directoare adjunctă a Agenției „Moldsilva” Victoria Covali a fost desemnată în funcția de directoare a Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”. Anunțul în acest sens a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, luni, 20 iunie, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

„Vreau să anunț că a fost numit un nou director la Asociația „Spații Verzi”. Este vorba despre Victoria Covali, fost director adjunct la Moldsilva, cu o foarte mare experiență în domeniu, cu mulți ani lucrați în acest domeniu. Eu vă mulțumesc că ați devenit parte a echipei Primăriei municipiului Chișinău. Așa cum am discutat, avem foarte multe de realizat și vă doresc mult succes în continuare. Am discutat recent și cu angajații”, a spus Ion Ceban.

La rândul său, noua directoare a Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” a declarat că, până în prezent, acest sector a înregistrat „foarte multe restanțe” și că va depune eforturi pentru a rezolva problemele stringente.

„Într-adevăr, este un sector care ar trebui să fie cartea de vizită a orașului. Cu toții locuim în acest oraș și ne dorim să avem un confort atât fizic, cât și psihic. Spațiile verzi în acest sens sunt foarte importante. Din păcate, acest sector înregistrează foarte multe restanțe și depunem eforturi să ne implicăm și să rezolvăm problemele care sunt cele mai stringente. Actualmente, dincolo de obiectivele care au fost setate, au apărut la ordinea de zi problema ce ține de urmările cazului tragic care a fost în Parcul „Alunelul” care, de fapt, a declanșat și o isterie socială. Sunt foarte mulți arbori uscați și, din păcate, nu se reușește peste tot (…)”, a declarat Victoria Covali.

Conform CV-ului său, în perioada 2002-2006, Covali a fost directoare adjunctă la Rezervația Naturală de Stat „Pădurea Domnească”. Anterior, ea a deținut funcția de directoare adjunctă a Agenției „Moldsilva”.

Potrivit declarației sale de avere și interese personale, în 2021, Covali a ridicat 93 783,53 de lei de la Agenția „Moldsilva”, 15 mii de lei de la Întreprinderea pentru Silvicultură Șoldănești, precum și 15 mii de lei de la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei.

La mijlocul lunii mai, Serghei Carp a fost demis din funcția de director al Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi”, după ce o fetiță de doi ani a murit strivită de o creangă ce a căzut peste ea dintr-un copac din Parcul „Alunelul” din capitală. În contextul tragediei din parcul respectiv, autoritățile locale și centrale s-au angajat într-un ping-pong al acuzațiilor reciproce.

În 2020, Serghei Carp a fost constatat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu o diferență substanțială nejustificată între averea dobândită și veniturile obținute în mărime de 325 mii 530 de lei.

În urmă cu aproximativ doi ani, responsabilii din cadrul ANI anunțau că au sesizat Primăria municipiului Chișinău cu privire la inițierea procedurii de suspendare a lui Carp din funcția de director al întreprinderii municipale, din motiv că acesta nu a putut justifica peste 300 de mii de lei. Carp însă a atacat solicitarea ANI privind suspendarea din funcție în instanță, iar Curtea de Apel Chișinău i-a dat dreptate. În prezent, cauza se află în procedură de examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

VIDEO/ Decesul unui copil și lanțul birocrației. Anchetă paralelă a ZdG în „Cazul Alunelul”