Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Haz pe timp de coronavirus.…

Haz pe timp de coronavirus. Doi pacienți în stare de ebrietate au glumit că au revenit din Italia

Imagine-simbol

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” au avut parte de un caz ieșit din comun noaptea trecută. Doi pacienți s-au prezentat la spital și au solicitat să fie internați și testați, precizând că au revenit din Italia.

Potrivit șefului Spitalului, cei doi moldoveni erau în stare de ebrietate și au agresat personalul medical.

„Au fost aduși la ora două noaptea, în stare de ebrietate. Aceștia au agresat personalul medical. Au spus că au fost în Italia și acum că s-au întors, să fie investigați și internați. Până la sfârșit, peste jumătate de oră de la discuții, după ce le-au fost prelevate probele și au fost internați în spital, ei au spus că a fost o glumă și să le dăm voie să plece”, susține directorul spitatului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Alexandru Voloc.

În acest caz a fost nevoie și de intervenția poliției.

„Cazurile sunt referite către organele de poliție pentru a fi investigate. Fac apel nu doar în contextul răspunderii contravenționale, dar și la răspundere penală”, a precizat și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Anterior și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a menționat că unii pacienți au atitudine proastă față de lucrătorii medicali.

„Avem și cazuri de violență. Persoanele internate în spital amenință medicii, fumează în salon, fie pe coridoare”, declara ministrul.

Până la 12 martie, în R Moldova au fost confirmate 6 cazuri de infecție cu COVID-19. Cazurile au fost confirmate la persoanele care au revenit în țară din zonele afectate de coronavirus.