Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul României a transferat o…

Guvernul României a transferat o nouă tranșă pentru renovarea şi modernizarea instituţiilor preșcolare

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice al României a transferat la sfârșitul lunii decembrie 2018 o nouă tranşă de asistenţă financiară în valoare de 3 milioane euro. Această tranşă este destinată renovării şi modernizării instituţiilor preșcolare din țară în cadrul „Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preșcolare din Republica Moldova” 

Banii sunt oferiți în baza Acordului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

Această tranşă este destinată renovării şi modernizării instituţiilor preșcolare din țară în cadrul „Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preșcolare din Republica Moldova” gestionat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Conform datelor FISM, până în prezent au fost renovate şi modernizate 845 de grădinițe din R. Moldova din grantul oferit de Guvernul României, fiind valorificate în acest sens circa 29 mil. euro.