Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Biroul Național de Statistică va…

Biroul Național de Statistică va dezvolta platforma informațională „Statistici demografice și sociale”. Hotărâre aprobată de Guvern

Biroul Național de Statistică (BNS) va dezvolta un sistem informațional care va conține date statistice privind numărul populației R. Moldova, structura, mobilitatea și caracteristicile demografice, sociale și economice. Un proiect de Hotărâre privind crearea platformei informaționale „Statistici demografice și sociale” a fost aprobat miercuri, 24 august, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit Executivului, indicatorii statistici privind numărul populației, precum și caracteristicile acesteia vor fi utilizați pentru elaborarea și monitorizarea politicilor naționale și sectoriale, pentru procesul de planificare a bugetului de stat și a asistenței externe.

„Totodată, datele colectate prin intermediul sistemului vor contribui la implementarea măsurilor pentru redresarea situației demografice și sociale, având în vedere faptul că, în Republica Moldova, ca și în alte țări europene, se atestă scăderea continuă a natalității, îmbătrânirea populației, dar și intensificarea migrației interne, din mediul rural spre cel urban”, anunță Executivul într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților Guvernului, crearea, implementarea, funcționarea şi dezvoltarea sistemului va fi realizată de Biroul Național de Statistică, în limitele mijloacelor financiare alocate anual din bugetul de stat. Executivul nu oferă informații despre data limită de lansare a platformei informaționale „Statistici demografice și sociale”.