Principală  —  IMPORTANTE   —   Grupare criminală transfrontalieră, specializată în…

Grupare criminală transfrontalieră, specializată în contrabandă cu țigări, desființată de oamenii legii din R. Moldova și România – VIDEO

Un grup criminal organizat transfrontalier, constituit din 15 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, a fost desființat de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), angajații Poliției de Frontieră în comun cu Procuratura Anticorupție, în conlucrare cu organele de resort din România.

„Pe parcursul a șase luni a fost cercetată activitatea infracțională a grupării criminale, perioadă în care s-a documentat cinci livrări controlate a țigărilor peste segmentul „verde” al frontierei de stat. În acest sens, fiind acumulate probe relevante și desfășurate rețineri în flagrant.

Totodată, a fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acțiuni de corupere a angajaților Poliției de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea frontierei). Polițiștii de frontieră erau remunerați cu sume între 4.000-7.000 euro, pentru organizarea fiecărei treceri clandestine”, anunță oamenii legii.

În cadrul operațiunii, oamenii legii au efectuat 12 percheziții în mai multe localități din regiunea de nord a R. Moldova, fiind reținute patru persoane. Figuranții sunt cetățeni ai R. Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.