Principală  —  IMPORTANTE   —   Galerie foto/ Cum arată lucrătorii…

Galerie foto Cum arată lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu Covid-19, după ce își termină turele

Istoviți, fără puteri și cu semne pe corp și față de la măștile de protecție și echipamentele pe care le poartă ore în șir pentru a salva și trata pacienți infectați cu Covid-19.

Așa au fost surprinși mai mulți lucrărori medicali din R. Moldova, din prima linie în lupta cu Covid-19, după ce și-au terminat turele de muncă.

Alex Iordache, un fotograf moldovean, a elaborat un album cu chipurile mai multor lucrători medicali din cadrul Institutului de Medici Urgentă și l-a făcut public pentru a le arăta cetățenilor cum se luptă medicii pentru a salva vieți omenești.

„Noi toți care ne plângem ca lucrurile să revină la normal. Și nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenție trec anume acești luptători din prima linie. Nu noi. Ei. Transformați peste noapte în cei din urmă, depășiți, persecutați și sfidați de o boală care e mult peste oameni și cunoștințele pe care le deține planeta. Nu-și văd mamele, copiii. Stau izolați de cei dragi și luptă cu moartea pentru cei mai necăjiți de virus pacienți. Rezistînd hipoxiei în combinezoane care nu respiră, viziere și măști în ture a cîte 4 ore pentru că mai mult nu pot, o zi și noapte.

Am creat aceste fotografii pentru tine. Fiecare din ele e un excercițiu imaginar pe care aș vrea să-l repeți. Să ne punem în locul lor, dacă nu cu masca și halatul, măcar cu imaginația”, a scris fotograful pe pagina sa de Facebook.

Galerie foto: Alex Iordache