Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Frizeriile își reiau activitatea. Condițiile…

Frizeriile își reiau activitatea. Condițiile și regulile impuse

Începând cu 16 mai, autoritățile au permis reluare serviciilor de aranjare și tuns. Astfel, frizeriile vor putea activa, însă în baza a câtorva reguli impuse printr-o hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Potrivit hotărârii respective, frizeriile vor presta servicii doar prin programare prealabilă. La intrarea în frizerie va fi măsurată, obligatoriu, temperatura clienților care, totodată, vor fi obligați să poarte măști de protecție.

Administratorii saloanelor și frizeriilor vor fi obligați să realizeze triajul zilnic al personalului angajat la începutul turei de lucru. Totodată, odată cu reluarea activității, la intrarea și în locurile vizibile și accesibile va fi obligatorie instalarea dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor. Pe lângă acest aspect, este necesară și amplasarea locurilor de muncă, cu respectarea strictă a distanței între ele de cel puțin doi metri.

Angajații frizeriilor vor trebui să dispună de echipamente de protecție individuală, și anume halat de lucru, mască și mănuși.

Printre regulile impuse se mai numără și aerisirea și curățarea încăperilor la un interval de cel mult două ore, dar și prelucrarea cu soluții dezinfectante a locului de muncă după fiecare client.