Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Transportarea materialelor de construcție…

FOTO Transportarea materialelor de construcție destinate localităților afectate de intemperiile din iulie a fost încheiată, anunță IGSU

Sursa foto: IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că joi, 17 august, a fost finalizat procesul de transportare a materialelor de construcție destinat localităților afectate de intemperiile din 25 – 26 iulie 2023.

„Pe parcursul a mai multor săptămâni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut front comun cu colegii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, dar și autoritățile publice pentru a aduce și a distribui oamenilor din localitățile afectate, materialele necesare.

Toate acestea au fost furnizate treptat în gospodăriile persoanelor care au avut nevoie de suport în vederea efectuării lucrărilor de reparație a caselor, acoperișurilor și altor edificii. Bunurile au fost livrate în localități, dar și la casele oamenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale. Totodată, salvatorii au oferit ajutor, în reparația acoperișurilor și instalarea foilor de ardezie la locuințele persoanelor în etate”, se spune într-un comunicat al IGSU.

Sursa foto: IGSU

Pe 28 iulie 2023, Guvernul a decis acordarea ajutoarelor materiale celor 74 de localități din șase raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie curent.

„Ploile torențiale cu vânt puternic înregistrate pe teritoriul R. Moldova pe 26 iulie a afectat peste 100 de localități din 10 raioane, în special partea de nord și centru a R. Moldova. În urma calamităților naturale, au fost deteriorate acoperișurile caselor de locuit. Conform datelor operative – mai mult de 60 de case. Au fost afectate terenuri cu semănături, vii și livezi – peste 700 de hectare. Acestea sunt doar datele preliminare. Vom avea un raport mai precis în următoarele zile (…)”, a declarat anterior ministrul afacerilor interne, Adrian Efros.

Astfel, din rezervele de stat sunt oferite bunuri sub formă de materiale de construcții –  64 677 de foi ondulate de ardezie pentru acoperiș, dar și 493,2 metri pătrați de cherestea, în sumă totală de 16 317, 8 mii de lei.