Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Scuarul din strada Maria…

FOTO Scuarul din strada Maria Drăgan, amenajat acum doi ani cu aproape 2,5 milioane de lei, necesită reabilitare. Primarul capitalei: „nu s-a ținut cont de riscurile care pot apărea”

sursa: Primăria Chișinău

Scuarul din strada Marian Drăgan, sectorul Ciocana, amenajat acum doi ani cu aproape 2,5 milioane de lei, necesită reabilitare, după ce „în mai multe locuri ale scuarului au apărut tasări”, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Pentru securitatea cetăţenilor, o parte a zonei este împrejmuită în prezent cu benzi de avertizare, respectiv accesul vizitatorilor este limitat, susțin autoritățile municipale.

Municipalitatea anunță că a contractat o companie de proiectări pentru elaborarea unui studiu geologic cu privire la consolidarea zonei scuarului împotriva alunecărilor, document care este la etapa de coordonări.

„În perioada următoare va fi lansată procedura de elaborare a documentației de proiect și respectiv, de selectare a agentului economic care va reabilita scuarul, în vederea prevenirii alunecărilor de teren. Lucrările vor consta în consolidarea pantei, prin ridicarea unui perete de sprijin”, menționeză responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, în 2019, când a fost amenajat scuarul nu s-a ținut cont de riscurile care pot apărea.

Licitația pentru amenajarea scuarului din strada Maria Drăgan a fost câștigată de o comapnie care a cerut pentru executarea lucrărilor 2,49 milioane de lei.

Iată cum arată scuarul din strada Maria Drăgan în august 2021: